čtvrtek 13. července 2017

KAFE A CIGÁRKO

Dnes jsem si pro vás připravila recenzi na knížku od Marie Doležalové. Myslím si, že Marušku zná každý (minimálně z Comebacku, nebo pokud někdo sledoval poslední StarDance). Tato herečka se v červenci roku 2014 rozhodla, že odstartuje svůj blog s názvem Kafe @ cigárko, který se těšil velké oblibě až z něj na konec po roce vznikla samotná kniha.

Já jsem si tuto knihu koupila k 19-tým narozeninám, ale k jejímu přečtení jsem se dostala až po maturitě. Marušky blog jsem předtím nečetla, takže pro mě všechny příběhy byly nové a zábavné. Kniha je plná příběhů z divadelního podsvětí, trapasů Marušky, povídání o tom, jak se dostala k herectví,... Příběhy doplňují kresby Honzy Hofmana, které vždy podtrhnou obsah a jsou velice vtipné. Kromě kreseb jsou zde i fotky z časopisů nebo různých natáčení.
Jeden z nejlepších článků je podle mě hned ten první - Milostné scény...každej se zeptá!, ale pokud chcete porozumět rozhovoru herců na divadle doporučuji spíše přečíst slovníček divadelních pojmů. Maruška také odhalila místa, kde je trapné říct, že jste herečka nebo jak Saše Bůčkové došel benzín.
Na této knížce se mi líbí, že nemá celiství příběh, ale jsou to pouze krátké články, které nám dovolují nakouknout do života herce. Pro mě jako nečtenáře je to ideální, protože když týden nemám čas na čtení, tak se nic nestane a já nemusím marně vzpomínat o čem jsem to vlastně četla. 
Blog také získal ocenění Magnesia Litera, což je podle mě veliký úspěch! No a po pauze se Maruška opět k blogování vrátila takže je možné znovu číst její vtipné příběhy ze života. Ale já si asi počkám jestli zase nevydá knížku...
Četli jste tuto knihu nebo blog?

6 komentářů:

  1. Četla jsem ji krátce po vydání a strašně se mi líbila, Marie umí být opravdu vtipná. Potom jsem začala číst i její blog, ale očividně zase chystá knihu, tak skončila. Nalákala jsi mě, že bych si to přečetla znova.

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle knížka mně láká už od vydání, protože jsem četla i blog, ale ještě jsem se k ní nedostala. Navíc stále doufám, že Maruška bude jednou v blogogvání pokračovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Nečetla jsem ani knížku ani blog, nevím proč, ale stále mě to nějak nezačalo lákat, ale kdo ví, třeba se k tomu taky jednou dostanu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu som zatiaľ nečítala, no určite si ju kúpim :)

    OdpovědětVymazat
  5. Túto knižku si chcem už veeeľmi dlho prečítať, takže fajn si mi to pripomenula :D Vyzerá ozaj super! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem po ní taky pokukovala. :) Chci si jí přečíst. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář:) Určitě ho oplatím!:)